Want your
own Fotopage?







 
* Puzzle Untuk Kanak-Kanak - Early Childhood Education*
Kaedah Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Kanak-kanak Seawal 18 Bulan Hingga 5 Tahun
By: early education

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-May-2007 03:55 Email | Share | | Bookmark

Come & Join Us At Ampang Park Shopping Mall
Mother & Kids Fair
4 - 13 May 2007





Products Available

S-01, Insects
Harga : RM 9




S-02, Chicken & Egg
Harga : RM 9




P-05, Chicken
Harga : RM 12




P-06, Cow
Harga : RM 12




P-07, Duck
Harga : RM 12




P-08, Horse
Harga : RM 12




MEDA-01, My First Alphabets
Harga : RM 18




MEDN-01, My First Numbers
Harga : RM 18




MEDP-01, Animal Kingdom
Harga : RM 18




SP-01, Hands and Numbers
Harga : RM 22




SP-02, Shapes
Harga : RM 22




RC-01, Round Clock
Harga : RM 22




SC-01, My Clock
Harga : RM 24




PUP-05, Alphabet Eggs
Harga : RM 24







RM 19.00 Only !

L-01, Animals Around The World
Normal Price : RM 29
Clearance Price : RM 19




L-02, My City
Normal Price : RM 29
Clearance Price : RM 19




TSM-01, Everyday Scene (1)
Normal Price : RM 29
Clearance Price : RM 19




TSM-02, Everyday Scene (3)
Normal Price : RM 29
Clearance Price : RM 19







RM 15.00 Only !
Normal Price - RM 18.00









Suzanna (anne)
012-215 9 251
early.education@yahoo.com
www.geocities.com/early.education


Friday, 12-Jan-2007 08:20 Email | Share | | Bookmark
Puzzle Untuk Kanak-Kanak

S-01, Insects (RM 9)
S-02, Chicken & Egg (RM 9)
P-01, Tortoise (RM 12)
View all 12 photos...
Assalamualaikum Dear Mummies and Daddies,
Welcome!!

Saya menyediakan puzzle yang berkualiti untuk anak-anak kecil dan kanak-kanak pra sekolah pada harga yang berpatutan. Puzzle -puzzle ini datang dalam pelbagai bentuk, saiz, warna dan tema yang pasti saja menarik minat anak dan juga anda. Bermain dengan puzzle bukan sahaja menyeronokkan untuk anak-anak, malah ia dapat membantu dalam membentuk kordinasi tangan dan mata (untuk kanak-kanak kecil) dan menjana kreativiti dan imaginasi untuk kanak-kanak pra sekolah. Jika anda perlukan nasihat saya untuk pemilihan produk yang sesuai untuk anak anda, sila baca Product Guide

Puzzle kami duat dari sumber kayu yang sentiasa diperbaharui, inilah yang menjadikan puzzle ini lebih tahan lasak dan kuat. Puzzle Kayu mempunyai tekstur semulajadi yang dapat meransang deria sentuhan kanak-kanak. Setiap puzzle dibuat dengan berwarna-warni dan menarik serta mempunyai berbagai tema seperti Animal Kingdom dan Underwater World. Puzzle kami juga bebas dari bebas dari bahan cetakan yang mengandungi toksik, tiada bucu yang tajam dan menepati piawaian standard keselamatan permainan kanak-kanak (EN71, CSPC & ASTM European & American Standard of safety of toys).

Kami boleh menghantar ke mana sahaja di seluruh Malaysia samada menggunakan Pos Berdaftar, pos Laju atau Perkhidmatan Kurier. Kami juga menyediakan perkhidmatan membalut disertakan bersama kad ucapan jika anda mahu memberinya sebagai hadiah.


Panduan Pemilihan Produk
Puzzle kami sesuai untuk kanak-kanak bermula dari umur 2 hingga 5 tahun. Anda juga boleh memperkenalkan puzzle bila mereka berumur 18 bulan jika mereka menunjukkan minat dan pastikan mereka bermain dengan tunjuk ajar serta dibawah pengawasan anda. Puzzle kami memang dibuat sesuai untuk tangan si kecil seperti peg puzzle. Kanak-kanak pra sekolah pula sesuai dengan ‘raised puzzle (puzzle timbul)

Puzzle Untuk Kanak-kanak Kecil (18 bulan hingga 3 tahun)
Puzzle khusus untuk kanak-kanak kecil ini direka khusus untuk membantu mereka dalam perkembangan kordinasi tangan dan mata, mengenali bentuk dan membentuk pemikiran secara logic. Mereka juga akan belajar mengenal binatang, warna, objek serta aktiviti harian melalui puzzle yang pelbagai jenis dan tema.

1. Untuk permulaan, pilih puzzle yang mempunyai kepingan puzzle yang sedikit seperti ‘Small Puzzle’ yang mempunyai 5 keping peg puzzle.
2. Bila mereka telah Berjaya melengkapkan ‘small puzzle’, anda boleh memperkenalkan kepada mereka puzzle yang mempunyai antara 8 hingga 10 keping peg puzzle seperti puzzle ‘Hexagonal, Triangular’ dan ‘Medium’.
3. Bila mereka telah mahir bermain dengan peg puzzle, anda boleh memperkenalkan mereka dengan ‘Medium Puzzle’ yang mempunyai kepingan puzzle yang timbul.
4. Anda juga boleh cuba memperkenalkan ‘Jigsaw Puzzle’ yang ringkas seperti ‘Chicken, Cow, Duck, Horse – mempunyai 5 keping puzzle, manakala Tortoise, Whale, Dolphin, Owl – mempunyai antara 10 – 12 keping puzzle). Puzzle-puzzle ini membantu mereka dalam membentuk pemikiran secara logik.

Puzzles for preschoolers (age between 3 and 5 years)
Puzzles for preschoolers are more complex and are designed to:-

1. Develop dexterity and hand-eye coordination like our magnetic puzzles. Children use a magnet fishing pole to “fish out” the puzzle pieces and then place them back with their hands.
2. Use as an education tool where children learn alphabets and numbers as well as tell time in a fun and interesting way. See some of our medium puzzles, clock puzzles, picture under pieces puzzles and multiple layer puzzles.
3. Develop logical thinking skills like our picture puzzles (see chicken, cow, duck and horse puzzle that have more than 5 puzzle pieces).
4. Play using imagination and creativity like our large puzzles and two sides puzzles.
5. Develop fine motor skills, improve dexterity and hand-eye coordination like our lacing boards. These are boards with holes where the children can lace strings through using their hands.


Katalog
Untuk maklumat kod, harga, saiz dan berat bagi setiap puzzle, sila rujuk link yang disediakan di ruang sebelah kiri fotopages ini.

Placing Order
You can place your order through :-
1. E-mail at early.education@yahoo.com (Write Puzzle Order at the email subject).
3. Phone by calling / sms us at 016-2245541 for Suzanna
We will confirm your order via email, YM, PM or phone whichever convinient. Please contact us back if you do not hear from us within 48 hours.

Payment
You can pay by ATM / Internet Bank Transfer :-
Bank : Maybank
Account Name : Suzanna A Hamid
Account No : 16211-588-6046

Delivery Option
1. Pos Malaysia Parcel Service.
2. Pos Malaysia Registered Mail.
3. Pos Laju Courier Service.

Cancellation
Regretfully, an order cannot be cancelled or altered once it has been processed and delivered. You may, however, exchange for another item within 14 days after receiving your order. Please refer to our Returns and Exchanges policyy

Returns & Exchanges
If for any reason you are not happy with your purchase, you can exchange with another item in our website within 14 days from the date of receipt subject to a confirmation with us by email or telephone. The following guidelines apply in the exchange :-
- Items should be returned to us in their original packaging and re-sellable condition at customer own cost. Delivery or shipping fees are not refundable.
- The value of the exchange item must be equal or higher than the returned item. Please send us the payment for the difference using the Payment Method mentioned above. We will then send you the item upon receipt of payment. Delivery charge of the exchange item will be borne by us
- Discounted or special-priced items are final and will not be accepted for exchange
- We regret that we cannot be responsible for the loss or damage of the item sent back to us for exchange. Please pack the item properly to ensure that it does not get damaged in transit and send it by registered post

Printing
As computer monitors vary from one to another, the actual colour of the physical items may be slightly different from what you see on these pages. We apologise for any inconvenience this may cause.

Gift Wrapping
We can gift wrap your item and attach your personalised message card for RM1.00. This is provided free if your purchase is RM50.00 and above


Friday, 12-Jan-2007 07:19 Email | Share | | Bookmark
First, Second & Third Puzzle

Morning semua,

*Diskaun untuk pembelian yang banyak, untuk taska, tadika, nursery dan sebagainya.
*Jika anda adalah badan2 korporat atau syarikat dan ingin meletakkan logo/atau apa sahaja untuk diprint di atas puzzle, kami juga menyediakan khidmat tersebut.

Cubalah puzzle untuk anak anda hari ini. memang menyeronokkan!

Puzzle pertama yg anak sy main adalah :
- MEDN-01 (My First Alphabet), dia ambil masa 3 minggu untuk mahir meletakkan no di tempat yg betul


- Puzzle kedua S-01 (Insects), mengambil masa 15 minit untuk mengenal objek dan mahir meletakkan di tempat yg betul.


- Puzzle ketiga, SC-01 (Square Clock) - 2 hari untuk mahir meletakkan di tempat yang betul selain boleh menceritakan aktiviti setiap keping puzzle (kakak tido, sekolah, makan, mandi)


Jika anak sy tak pernah bermain puzzle dan jika sy berikan S-01 (Insects) sebagai puzzle pertama, belum tentu dia boleh mengenal nama semua serangga tersebut dan belum tentu dia dapt meletakkan di tempat yang betul dlm masa 15 minit!

Puzzle ni betul2 membantu dalam kordinasi tangan & mata dia, masa mula2 main dia tak mahir nalk letak dgn betul, ambil masa yg lama nak letak satu2 keping puzzle kat tempatnya. Sekarang dia dah mahir dgn melihat setiap lekukan puzzle tu dengan lekukan tempat letaknya. Jadi dia dapat mengenal pasti & meletakkan puzzle di tempat yg betul dan mudah.

kelemahan anak sy sekarng adalh mengenal warna dan mengenal nama no. Dia boleh faham objek yang dia lihat cuma tak tahu nama. :? takpe..sikit 2 saya ajr dia nanti. Warna merah dia tahu dah

selain dr kelebihan untuk anak2..puzzle ni juga tahan lama..sy bercadang kalau anak saya dah mahir segala apa yg ada dalam puzzle ni..sy nak sedekahkan pada yg memerlukan..munkin nampak lama sikit yang penting apa yg puzzle tu boleh beri pada anak2 kita dan kanak2lain kan...insyaallah...

Mari lah kawan2..susah nak dapat harga yg macam ni kat luar. Pakat2 dengan kawan2 seopis..so boleh jimat kos pos..diskaun untuk pembelian melebihi RM 100..


Thursday, 11-Jan-2007 08:05 Email | Share | | Bookmark
Lacing Boards

Board ini dicetak sepenuhnya dengan warna, board kayu dengan lubang untuk dimasukkan tali. Setiap board datang dengan 4 warna tali yang menarik. Membantu dalam kordinasa mata dan tangan anak serta membantu memperbaiki kendiri anak anda.


LT-01, Airplane
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18



LT-02, Rocket
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18



LT-03, Hot Air Balloon
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18



LT-04, Submarine
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18



LT-05, Ship
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18



LT-06, Train
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18



LT-07, Car
Saiz : 183 x 183 x 6 mm
Berat : 190 gm
Harga : RM 18


Thursday, 11-Jan-2007 08:05 Email | Share | | Bookmark
Two Sides Puzzles

To Sides Puzzle direka dengan bahagian belakangnya sebagai latarbelakang pemandangan bagi kepingan puzzle di bahagian hadapan. Si kecil boleh mereka cerita mengikut kreativiti dan imaginasi mereka sendiri menggunakan objek puzzle yang ada.

TSL-01, Everyday Scene (1) - Sebuah perkampungan peladang, beserta binatang ternakan, tempat tinggal, kenderaan dan penduduk yang sedang melakukan aktiviti harian.
Saiz : 450 x 350 x 10 mm
Berat : 900 gm
Harga : RM 39



TSM-02, Everyday Scene (3) - Senario jalanan di bandar dengan kenderaan dan anak patung beruang!
Saiz : 350 x 295 x 9 mm
Berat : 450 gm
Harga : RM 29


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net