* Puzzle Untuk Kanak-Kanak - Early Childhood Education*
Kaedah Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Kanak-kanak Seawal 18 Bulan Hingga 5 Tahun
By: early education

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 12-Jan-2007 07:19 Email | Share | Bookmark
First, Second & Third Puzzle

Morning semua,

*Diskaun untuk pembelian yang banyak, untuk taska, tadika, nursery dan sebagainya.
*Jika anda adalah badan2 korporat atau syarikat dan ingin meletakkan logo/atau apa sahaja untuk diprint di atas puzzle, kami juga menyediakan khidmat tersebut.

Cubalah puzzle untuk anak anda hari ini. memang menyeronokkan!

Puzzle pertama yg anak sy main adalah :
- MEDN-01 (My First Alphabet), dia ambil masa 3 minggu untuk mahir meletakkan no di tempat yg betul


- Puzzle kedua S-01 (Insects), mengambil masa 15 minit untuk mengenal objek dan mahir meletakkan di tempat yg betul.


- Puzzle ketiga, SC-01 (Square Clock) - 2 hari untuk mahir meletakkan di tempat yang betul selain boleh menceritakan aktiviti setiap keping puzzle (kakak tido, sekolah, makan, mandi)


Jika anak sy tak pernah bermain puzzle dan jika sy berikan S-01 (Insects) sebagai puzzle pertama, belum tentu dia boleh mengenal nama semua serangga tersebut dan belum tentu dia dapt meletakkan di tempat yang betul dlm masa 15 minit!

Puzzle ni betul2 membantu dalam kordinasi tangan & mata dia, masa mula2 main dia tak mahir nalk letak dgn betul, ambil masa yg lama nak letak satu2 keping puzzle kat tempatnya. Sekarang dia dah mahir dgn melihat setiap lekukan puzzle tu dengan lekukan tempat letaknya. Jadi dia dapat mengenal pasti & meletakkan puzzle di tempat yg betul dan mudah.

kelemahan anak sy sekarng adalh mengenal warna dan mengenal nama no. Dia boleh faham objek yang dia lihat cuma tak tahu nama. :? takpe..sikit 2 saya ajr dia nanti. Warna merah dia tahu dah

selain dr kelebihan untuk anak2..puzzle ni juga tahan lama..sy bercadang kalau anak saya dah mahir segala apa yg ada dalam puzzle ni..sy nak sedekahkan pada yg memerlukan..munkin nampak lama sikit yang penting apa yg puzzle tu boleh beri pada anak2 kita dan kanak2lain kan...insyaallah...

Mari lah kawan2..susah nak dapat harga yg macam ni kat luar. Pakat2 dengan kawan2 seopis..so boleh jimat kos pos..diskaun untuk pembelian melebihi RM 100..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net